Det første onlinekurset i damaskveving

Den 15. september 2021 startet det aller første digitale eller nettbaserte kurset i damaskveving. 8 måneders arbeid ligger bak, og jeg har selv gått et kurs i «hvordan lage nettkurs». Det har vært mye arbeid, men du verden så gøy!

Kurset består av 6 moduler, alle med ca 3 leksjoner. De er naturligvis laget ferdig på forhånd, og består av powerpoint presentasjoner, bilder, illustrasjoner og levende film. Jeg snakker underveis, og forklarer alt så godt jeg kan.

Kurset omfatter hele prosessen; planlegging av renning og oppsett, det praktiske arbeidet med renning og hovler, fram- og nedknytting til sateng, og selvfølgelig det å veve damask. Å tegne eller tilpasseegne mønster i forhold til de antall mønsterskaft man har er også med, selvfølgelig.

Modulene sendes ut en gang i uka, og deltakeren kan åpne den når det passer for den enkelte. Det er altså ikke undervisning til fastsatte tider, noe som gjør det veldig fleksibelt. Deltakerne har tilgang til kurset i kursportalen i et helt år, og kan da «repetere» kurset så mange ganger de vil.

Støtte underveis skjer gjennom et forum i kursportalen, og i en egen lukket Facebookgruppe for dette kurset. Der prøver jeg å svare på de spørsmål som dukker opp, og det vil selvfølgelig også være rom for diskusjoner og lufting av synspunkter.

Dersom tilbakemeldingene etter dette første kurset blir bra, vil jeg starte arbeidet med oversettelse til engelsk, og håper etter hvert å kjøre minst to kurs i året, et på norsk og et på engelsk.

Virkelig spennende tider!